TIETOA OPINNOISTA 2024-2025
Lähiopetuksen aikataulut ja tilat lukuvuonna 2024-2025
Syyslukukausi alkaa Vimmartin musiikkikoulussa vkolla 34 (ma 19.8.2024 alkaen).
Tarkemmat oppitunnit sovitaan opettajan kanssa suoraan.
Syyslukukausi päättyy sekä ryhmä- että yksilöopetuksessa vkolla 49.
Kevätlukukausi alkaa vkolla 2 (To 9.1.2024 alkaen). Kevätlukukausi päättyy sekä ryhmä- että yksilöopetuksessa vkolla 21.
Opetusta EI järjestetä :
· Syyslomaviikolla (vko 42) ma 14.- su 20.10.2024
· to 5.- pe 6.12.2024 (Itsenäisyyspäivä)
· Joululoma ma 11.12.2024 – ke 8.1.2025
· Talvilomalla (vko 9) 24.2.-2.3.2025
· to 17.4.- ma 21.4.2025 (Pääsiäinen) Huom! Myöskään helatorstaina ei opetusta
· ke 30.4.- to 1.5.2025 (Vappu)
Musiikkikoulun opetustiloina toimivat yhteistyökumppanimme toimintakeskus Wärjäämön tiloissa toimivat musiikkiluokat. Lisäksi toimimme eri hankkeiden osalta yhteistyökumppaneidemme tiloissa.
Musiikkikoulun osoite: Hämeenpuisto 44, 33200 Tampere (1. kerros).
Musiikkikoulun sisäänkäynti Vimmartin ovesta takakäytävältä.
Muista seurata meitä somessa! Facebook ja Instagram: @vimm_art
Opetussisällöt
TPO -opetuksen opetusmäärä (taiteen perusopetus) on 33 opetuskertaa lukuvuodessa. Opiskelijoiden opinnot sekä yksilö- että ryhmäopetuksessa suunnitellaan opiskelijoiden yksilölliset tarpeet huomioiden. Opetustunnin pituus määräytyy riippuen siitä, millaisia opintoja opiskelija oppilaitoksessa suorittaa. Yksityisopetustuntien pituus on 30 min. Ryhmäopetuksen oppituntien pituus vaihtelee ryhmäkoon ja opettajamäärän mukaan (45 min., 55 min., 60 min.)
Vimmartissa on voimassa keväällä 2022 Tampereen kaupungin sivistyslautakunnan hyväksymä taiteen perusopetuksen opetussuunnitelma. TPO- opintojen tavoitteena on luoda perusta opiskelijan hyvälle musiikkisuhteelle ja osallisuudelle sekä sävelletyn musiikin lukutaidon, luovuuden ja musiikillisen ilmaisun kehittymiselle. Vimmart käyttää opintojen keskeisenä opiskelumateriaalina kuvionuotteja ja painottaa opinnoissa yksilölliseen opetussuunnitelmaan.
Musiikkiopinnot koostuvat kolmesta eri osa-alueesta:
1. Kontaktiopetus: 28 opetuskertaa/lukuvuosi
2. Musiikin hahmottaminen: 3 opetuskertaa/lukuvuosi
· MuHa-viikot järjestetään Vimmartissa lukuvuonna 2024-2025 kevätlukukauden alussa to 9.1.-29.1.- ke 29.1.2024 (vkot 2, 3 & 4)
· Yksilöopetuksen osalta musiikin hahmottamisen opinnot toteutetaan pienryhmäopintoina. MuHa-ryhmien aikataulut suunnitellaan yksilöllisesti ottaen huomioon oppilaiden tuen tarve sekä oppitunnin ajankohta. Aikataulut ilmoitetaan oppilaille ennen syyslukukauden loppua.
· Ryhmäopetuksen osalta opinnot suoritetaan oman ryhmän kanssa osana kontaktitunteja.
3. Yhteismusiikkiopinnot: 2 opetuskertaa/lukuvuosi
· Jamiviikot
Vimmart järjestää opiskelijoilleen syyslukukauden päätteeksi vapaamuotoisen ja maksuttoman jamiviikon, joissa opiskelijat pääsevät esiintymään pienimuotoisemmin muiden opiskelijoiden kannustamana sekä tutustumaan toisiinsa paremmin. Jamiviikko on osa jokaisen opiskelijan opintoja ja niissä esiintymisistä sovitaan yhdessä oman opettajan kanssa.
· Vimmartin bändikonsertit ja yksilöopetuksen matineat
Vimmart jatkaa oppilaskonserttiperinnettään ja musiikkikoulun bändikonsertit ja yksilöopetuksen matineat järjestetään loppukeväästä 2024. Oppilaskonsertteihin osallistuminen on osa opintoja ja oppilaille maksuton. Tarkemmista konserttiaikatauluista tiedotetaan myöhemmin.
4. Opetuksen ulkopuolella tapahtuvat musiikkiesiintymiset
· Opetuksen ulkopuolella tapahtuvat musiikkiesiintymismahdollisuudet pyritään ottamaan toteuttamaan ja ne käsitellään aina kaikkien musiikkikoulun tuntiopettajien kesken, jossa tarkastellaan esiintymisten toteutumista sekä yksilöopetuksen oppilaiden että ryhmäopetuksen ryhmien "keikkavalmiuden", mutta myös opettajien muun työaikataulun mukaan. Tavoitteena on tasapuolinen keikkajako, mutta monet asiat vaikuttavat toteutumiseen. Mahdolliset keikkatarjoukset voit ohjata: info.vimmart@gmail.com
Opetushenkilöstö lukuvuonna 2024-2025
Vimmartin musiikkikoulun opettajina jatkavat lukuvuonna 2024-2025 Katri-Maria Lindberg, Marko Niittymäki, Eino Matsi, Teemu Raudaskoski, Samu Salo ja Sanette Sevón. Toiminnanjohtajana ja taidekoulun rehtorina jatkaa Jarmo Skön. Jarmon tehtäviin kuuluu toiminnan yleinen koordinointi sekä hallinnolliset tehtävät. Itse opetustyöhön liittyvä koordinointi ja suunnittelu tehdään opettajien johdolla.
Hanketoiminta
Jatkamme myös yhteistyötä hanketoiminnan kautta eri kumppaneiden kanssa. Lisäksi pyrimme hakemaan koko ajan rahoituksia uusille hankkeille. Hanketoiminnan kautta pyrimme turvaamaan Vimmartin perustoimintaa ja luomaan edellytyksiä toiminnan kehittymiselle. Vimmartin tavoitteena on näyttäytyä laadukkaana, saavutettavana ja moninaisuutta esiinnostavana taide-ja kulttuuritoimijana sekä Tampereella, Suomessa että kansainvälisellä tasolla.
Vauva- ja perhemuskarit Lentävänniemessä
Kansalaistalo Mansikkapaikka ja Vimmart on jo yli viiden vuoden ajan tehnyt yhteistyötä vauva- ja perhemuskaritoiminnan tiimoilta. Uudet ryhmät käynnistyvät taas Lentävänniemessä pe 13.9.2024 alkaen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: info@mansikkapaikka.net
Kuulomuskaritoiminta Lapci ry:n kanssa jatkuu
Syksyllä 2023 alkanut yhteistyö Lapci ry:n kanssa jatkuu. Lapci ry. on sisäkorvaistutetta käyttävien lasten valtakunnallinen yhdistys, jonka CIsumusa-toiminnan kautta muskarit järjestetään. Kuulomuskari-toiminta pidetään Vimmartin tiloissa keskiviikkoiltaisin alkaen 21.8.2024. Jos haluat oman kuulonapuvälinettä käyttävän lapsesi mukaan toimintaan, voit olla yhteydessä CIsumusan projektikoordinaattoriin: katariina.varjonen@lapci.fi
KSI Tampere -hanke
Vimmart on heinäkuusta 2022 alkaen toiminut Tampereen King Sejong -instituutti -hankkeen (KSI Tampere) vastuuorganisaationa. Sen tavoitteena on tarjota laadukasta ja saavutettavaa korean kielen ja kulttuurin opetusta Suomessa sekä rakentaa uutta kulttuurista yhteistyötä Suomen ja Korean välillä. Hankkeen arvot ovat yhdenvertaisuus, moninaisuus ja yhteistyö.
Olemme hankkeen tiimoilta onnistuneet hienosti ja samalla olemme pystyneet laajentamaan Vimmartin tavoitetta toimia laaja-alaisesti yhdenvertaisena opetustoimijana. Keväällä 2024 KSI Tampereen kursseille osallistui jo yli 120 opiskelijaa.
Toimintaa valvoo ja ylläpitää Korean kulttuuriministeriön ylläpitämä King Sejong Institute Foundation (KSIF). KSIF:n alla toimii tällä hetkellä lähes 250 King Sejong -instituuttia yli 80 eri maassa. KSI Tampereen yhteistyökumppaneina toimivat Vimmartin lisäksi Wonkwang Digital University (Korea) ja ACCAC Finland - Esteetön taide ja kulttuuri ry.(Suomi).
Olemme oman kurssitoiminnan lisäksi tehneet yhteistyötä mm. toimintakeskus Wärjäämön/Pirkanmaan hyvinvointialueen, Ammattiopisto Luovin, Tampereen kaupungin eri yksiköiden, Tampereen yhteiskoulun lukion ja Rientolan Setlementin kanssa.
Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä hankkeidenn osalta, voit olla yhteydessä Jarmo Sköniin, joka toimii myös hankkeen vastaavana koordinaattorina: info.vimmart@gmail.com
Muuta tiedotettavaa
VIMMART täyttää 20 vuotta vuonna 2025
Vimmart -yhdenvertaisen taiteen oppilaitos juhlii vuonna 2025 20-vuotista taivaltaan ja olemme käynnistäneet juhlavuoden valmisteluja jo vuoden 2024 aikana. Sosionomiopiskelija Iiris Aholaisen johdolla olemme huhtikuusta alkaen toteuttaneet bändiopetusryhmien kanssa voimauttavan valokuvan projektia. Toukokuussa 2025 järjestämme juhlakonsertin ja -näyttelyn Monitoimitalo 13:n tiloissa. Tämän lisäksi aiomme myös järjestää juhlan kunniaksi pienempimuotoisia konsertteja, jolla juhlistetaan toimintaamme. Tiedotamme asiasta myöhemmin.
Lisäksi Vimmart on syksyllä 2024 saanut kutsun olla mukana Ruudun takaa -tapahtumassa to 24.10.- la 26.10.2024. Tapahtuma on osa Tampereen valoviikkoja ja sen tuottaa Tampereen kaupunki/Operaatio Pirkanmaa -hanke. Tampereen keskustaan taidesisältöisiä ikkunoita tulee noin 60, ja festivaali levittäytyy Sorsapuiston sekä Pyynikintorin väliin tarjoillen valojen ja varjojen taidetta. Luvassa on esimerkiksi sirkusta Talvipuutarhassa, skeittausta liikehuoneistossa, varjoteatteria Raatihuoneella, kanteleen veistoa asematunnelissa sekä valotaidetta sähköturbiinihallissa.
Lisätietoja tapahtumasta täältä.
Tapahtuman myötä Vimmart ”valtaa” Tulppaanitalon 1. kerrroksen ikkunat ja muodostaa festivaalikävijöille mahdollisuuden kurkistaa Vimmartin toimintaan ja samalla herättää yleisön pohtimaan, kuuluuko musiikki kaikille?
Teoksen suunnittelusta vastaavat Jarmo Skön ja Iiris Aholainen, ja se kutsuu mukaan myös Vimmartin oppilaita, läheisiä ja yhteistyökumppaneita. Vimmartin ikkunat Tulppaanitalolla ovat tapahtuman aikana auki:
· to 24.10. klo 18:00-21:00
· pe 25.10. klo 18:00-21:00
· la 26.10. klo 18:00-21:00
Paikka: Tulppaanitalo, Pinninkatu 51, 33100 Tampere
Huom! Tapahtuma vaikuttaa etenkin bändiryhmien oppitunteihin, tiedotamme asiasta vielä tarkemmin lähempänä tapahtumaa.
---
Jos sinulla on Vimmartin toimintaan liittyviä kysymyksiä tai palautetta, voit olla yhteydessä suoraan Jarmoon sähköpostitse osoitteessa info.vimmart@gmail.com tai soittaa numeroon 040 681 1117.
Mukavia hetkiä musiikkiharrastuksen parissa!